Βιογραφικό

H Αργυρώ Βενετσάνη γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας  και μεγάλωσε στην Άμφισσα Φωκίδος. Αποφοίτησε το 2007 από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Πατρών και αμέσως μετακόμισε στην Σουηδία. Εκεί εργάσθηκε από το 2007 στο νοσοκομείο του  NÄL Sjukhus Trollhätan , στο νοσοκομείο  Skaraborgs Sjukhus Skövde, department of Rheumatology καθώς και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Γκέτεμποργκ  ( Sahlgrenska University Hospital, Department of Rheumatology and inflammation research)

Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της ρευματολογίας  από το Υπουργείο Υγείας της Σουηδίας και από το 2013 εως το 2015 εξειδικεύθηκε στην υπερηχογραφία του μυοσκελετικού συστήματος για ρευματολόγους ( δυναμικός υπέρηχος και έγχυση φαρμάκων ενδοαρθρικά) στο νοσοκομείο Skas Skövde όπου εργαζόταν παράλληλα ως επιμελήτρια του ρευματολογικού τμήματος. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ήταν μέλος της ομάδας εκτίμησης ρευματοπαθειών σε παιδιά-έφηβους σε συνεργασία με παιδορευματολόγους. Από τον Φεβρουάριο του 2015  μέχρι  το 2018 εργάστηκε σαν επιμελήτρια στο τμήμα της ρευματολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Γκέτεμποργκ (Sahlgrenska University Hospital, Department of Rheumatology)  και στο ειδικό κέντρο διερεύνησης φλεγμονής και σπανίων ρευματολογικών νοσημάτων ( Inflammation Center Sahlgrenska, REUIC),τα οποια έχουν ανακυρηχθεί από την ευρωπαική εταιρεία  ρευματικών νοσημάτων (EULAR )  ως ‘Centre of Excellence of Rheumatology ‘.

Σε όλη την επαγγελματική της πορεία συμμετείχε  ενεργά στην εκπαίδευση νέων ρευματολόγων, καθώς και αγροτικών ιατρών και φοιτητών ιατρικής.

Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών. Ενδεικτικά αναφέρονται:  European League Against Rheumatism (EULAR) , Swedish society of Rheumatology (SRF: Svensk Reumatologisk Förening ) και ελληνικό ίδρυμα οστεοπόρωσης (EL.IOS).

Έχει συμμετάσχει ενεργά με ομιλίες σε πανσουηδικά και πανευρωπαικά συνέδρια και γνωρίζει άριστα δύο ξένες γλώσσες ( Αγγλικά, Σουηδικά).

Από το Μάρτιο του 2018 εργάζεται σε ιδιωτικό σύγχρονο ρευματολογικό ιατρείο στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά συνεχίζει να είναι συνεργάτης στην  πανεπιστημιακή κλινική του Γκετεμποργκ.